Contentplatform Huisarts in Twente

Contentplatform Huisarts in Twente
25 maart 2020 Ellen Kleinlangevelsloo

Huisartsen, Twente heeft jullie nodig. En trouwens… jullie hebben Twente ook nodig!

Samen met Kornelis Wetsema ontwikkelde ik het contentplatform Huisartsintwente.nl. Als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen, zoals vergrijzing, en een beperkt aantal opleidingsplekken is er in Twente een tekort aan huisartsen. Een stuurgroep met afgevaardigden van Twentse organisaties die zich bezighouden met huisartsenzorg vroeg ons om hulp bij de werving van nieuwe huisartsen.

Informatiebehoefte

Het aantrekken van nieuwe huisartsen is een uitdaging voor heel veel regio’s. Ook Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland kampen met een tekort. Waarom zouden huisartsen dan naar Twente moeten komen? Immers, elke regio heeft aantrekkelijke eigenschappen zoals mooie natuur, weinig files, enz. Om meer inzicht te krijgen in de voorkeuren en informatiebehoefte van het publiek, organiseerden we twee sessies met gevestigde huisartsen en huisartsen in opleiding. Zo kregen we ook een goed beeld en de kracht van de regio.

In Twente doen we het samen

Al snel bleek dat het Twentse noaberschap ook diep is doorgedrongen in het huisartsenvak in de regio. Huisartsen weten elkaar onderling heel goed te vinden. Maar ook wordt er intensief samengewerkt met ziekenhuizen, de universiteit en bedrijven die op zoek zijn naar professionals. Als nieuwkomer kun je er dus van op aan dat er hulp klaarstaat als je je wil vestigen als huisarts in Twente. Bijvoorbeeld als je partner een baan zoekt in de regio. Want, ‘samen maken we in Twente de zorg voor elkaar’.

Het thema dat in alle content doorklinkt, is dan ook ‘in Twente doen we het samen’. Naast de publicatie van vacatures, is de website er dan ook op gericht om vragen te beantwoorden van het publiek en praktische hulp te bieden. Bovendien staat samenwerking in alle content centraal. En mocht je onbekend zijn met Twente en huiverig zijn dat ze daar achterlopen? Dan zul je versteld staan van alle innovaties die in Twente ontstaan. Ook die bewijslast vind je op huisartsintwente.nl.

Samenwerkingspartners

We werkten in dit project heel prettig samen met:

We ontwikkelden:

  • – Een contentmarketingstrategie, inclusief merkverhaal, contentconcept en publieksreis
  • – Een pakkende huisstijl die werd vertaald naar de website, videodesign, vacatures en flyer;
  • – Het contentplatform huisartsintwente.nl
  • – Webteksten
  • – Diverse video’s
  • – Interviews en andere artikelen
  • – Social accounts: Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Meer weten over dit project?

Kornelis en ik vertellen je er graag meer over.