Inspiratiemagazine voor architecten

Inspiratiemagazine voor architecten
31 augustus 2017 Ellen Kleinlangevelsloo

Een magazine dat blijvend inspireert. Een magazine dat architecten bewaren. Té aantrekkelijk dus om in de papierbak te gooien. Dat was de ambitie voor het Triflex inspiratiemagazine voor architecten. De titel? XCHANGE. Want, zo luidt de quote op pagina twee…

‘Door kennis en ideeën uit te wisselen, ontstaan de mooiste gesprekken. Door expertises te verenigen, bereik je de beste resultaten’.

Reclame-moe

Triflex is leverancier van vloeibare kunststoffen. De toepassingen zijn talrijk; daken, vloeren van parkeergarages, galerijen, balkons, enzovoort, enzovoort. Ook voor architecten biedt Triflex veel mogelijkheden. Om die ontwerpvrijheid zichtbaar te maken, koos Triflex ervoor om een inspiratiemagazine te maken, speciaal voor architecten. Een doelgroep die ongetwijfeld dagelijks wordt bestookt met nieuwe producten en kansen. Grote kans op reclame-moeheid. Daarom ging Triflex voor een magazine waarin uiteraard wel wordt gesproken over de producten van Triflex, maar binnen een aantrekkelijke context. Bovendien is de huisstijl van Triflex volledig losgelaten.

Inhoud als vertrekpunt

Kwestie van inhoud ging aan de slag met een plan voor de inhoud van het magazine. Met de nodige afwisseling in tekst, fotografie en infographics. En uiteenlopende suggesties voor projecten en mensen die een plekje verdienen in het blad. Vervolgens ontwikkelde Jouw Bureau het concept voor de vormgeving. Samen met Triflex marketingmedewerker Cathelijne schreef ik de teksten en verzorgde ik de briefings voor infographics voor de vormgever.

Interview over visie architect inspiratiemagazine

Interview met architect Henk Moen

Het resultaat mag er zijn. Het design straalt klasse uit. Het bevat fraaie inspiratiepagina’s die de architect triggeren over de mogelijkheden in kleur, vorm, licht, materiaal en structuur. Boeiende artikelen over innovatie, ontwikkeling en trends. Waaronder interessante interviews met architecten over hun visie op de toekomst van architectuur.

Magazine inzien?

Nieuwsgierig geworden naar het magazine? Architecten verwijs ik heel graag door naar Emy Kok, Architectenadviseur bij Triflex, die ‘m persoonlijk bij u bezorgt. Zelf beschik ik over een inkijkexemplaar, die ik graag met je deel.

Opdrachtgever: Triflex
Wanneer: juli 2017
Diensten: redactieplan, coördinatie, tekst